Sjöbullen

Svenska Marfanföreningen

Sjöbullen

 

En lussebulls liknande orm som heter Sjöbullen, simmar i sin pöl. En dag upptäcker Sjöbullen lite skräp som den plockar upp och lägger i en stor hög. Bland annat glassen med fågelbajs som han tappade förra sommaren. Blä!

Sen hittar han småfolket som bodde i grenverket och utmanade dem i en piltävling. Regnbågsormen fick vara domare. Tävlingen började och Sjöbullen träffade på första försöket rakt i mitten.

Åh! Ropade småfolket. Ingen annan träffade i mitten för de andra var för små. Vinnaren Sjöbullen fick bautabullen som pris och den delade han med sig av till småfolket.

 

Sjöbullen drog vidare för att hälsa på sin kusin med lila hatt. Kusinen bodde vid havet och hade en jätteblomma i trädgården, som var större än huset. Fisk i ugn stod på menyn och Sjöbullens kusin bakade en kaka så det kom massor av rök ut ur skorstenen. En sjögräskaka. Kusinen gav en ballong till Sjöbullen eftersom han vunnit i piltävlingen. Vidare på promenaden måste de gå förbi eldbollar och igenom en passionsfruktslabyrint som slutade vid ett flygplan. Semestern går till Hästlandia. Där fick de lära sig att rida häst. Sedan hamnade de i en öken där de red omkring och var så törstiga! Tillslut hittade de en oas med vattenblommor som de kunde dricka ur och som de tog med sig på färden. Sen kom de till ett berg som de måste ta sig över. Det gick ingen vidare. De ramlade ner, rakt ner i vattnet. I vattnet fanns wi-fi, vilken lycka!

De lyckades simma vidare, då Sjöbullen tog med sig småfolket på sin rygg. De kom fram till ett vattenfall och ramlade rakt ner i en trollgryta med kalops. Turligt nog såg flamingon detta och räddade dem med hjälp av sitt ben. Där de fick hänga fast. De tog tag i benet och flamingon flög till sitt bo med dem. Men då var flamingon hungrig och hade små flamingo-bebisar i boet som ville äta upp dem!

 

De sprang iväg och hittade en karta. Kartan visade vägen till en trappa som ledde till friheten. I botten av trappan hittade de 3 kryss. De grävde upp kryssen och då hittar de en bil. Den fungerar som tur är. Småfolket kör bilen till jordgubbarnas land men där så trillar de i havet. Då plockar en mänsklig båt upp dem och för dem via forsande vatten till Regnbågens rike. Men man får inte åka över bron om man inte hittar enhörningens horn. Hornet hittas i regnbågshavet. Så de kan komma över bron. Där får de hjälp av den snabba hunden som springer 40 km/timmen. De får även plocka upp en önskeblomma på vägen. Då önskar de att de får komma till fastlandet igen. Vips! Så är de framme på stranden där de bor. Hurra! Alla fiskar och sjöstjärnor hälsar de välkomna hem igen.